• 051 20 41 93
  • info@bsrumbeke.be

Peuterklas

Naar de peuterklas…zo spannend!

Voor jullie peuter gaat er een hele nieuwe wereld open vol boeiende ervaringen, nieuwe indrukken en vriendjes in de klas.
Met onze klaspop ‘Jules’ beleven we heel wat avonturen.

We spelen in de spelletjeshoek, in de autohoek, bouwen torens met de blokken, maken soep of taart in het poppenhuisje en experimenteren er op los aan de ontdektafel. 
Naast het vele spelen en ontdekken in de klas, leren we ook heel veel bij dankzij de talrijke thema’s die we uitwerken doorheen het schooljaar.
We dansen en zingen, kijken naar poppenkast en tiktak voorstellingen, luisteren naar verhaaltjes, verrijken onze woordenschat en leren zelfs al tellen.
We experimenteren met verf, lijm, scheerschuim, water, klei,… en komen zo al tot echte knutselwerkjes. 
Ook de zelfstandigheid wordt gestimuleerd; we leren zelf onze jas aan en uitdoen, naar het toilet gaan, handjes wassen, voor onze boekentas zorgen,…

En natuurlijk is er veel ruimte om gezellig samen te zijn: ‘s ochtends zitten we in de kring en praten we met de juf, de klaspop en de vriendjes, we eten gezamenlijk ons tussendoortje, vieren elkaars verjaardag,… 
Kortom, onze klas is een plaats waar je kind kan leren en ontdekken maar bovenal zichzelf kan zijn met ruimte voor een lach en ook wel eens een traantje.

Heel graag tot snel,
Juf Josje en Jules