• 051 20 41 93
  • info@bsrumbeke.be

L2

Elke ochtend starten we met een kring. Daar spreken en luisteren we volop. Zo is er een weekendkring, een boekenkring, een voorleeskring en ook een nieuwskring. In de kring voelen we ons veilig en geborgen.

In het 1e leerjaar leerden we lezen, schrijven en rekenen. In L2 doen oefenen we dit verder en doen we er ook nog een schepje bovenop. Zo leren we nu ook de hoofdletters en heel veel dingen juist te spellen. Verhalen en brieven schrijven worden nu echt leuk!

Het rekenen wordt er niet gemakkelijker op. In onze klas rekenen we al tot 100. Niet enkel optellen en aftrekken, ook vermenigvuldigen en delen komen aan bod. Alle tafels worden op een leuke manier aangebracht met spelletjes en liedjes, zodat we deze goed kunnen onthouden. Ons smartboard helpt ons daar goed bij! Is het eens wat moeilijker, dan doen we verder op ons eigen tempo.

In L2 maken graag tijd om te werken in hoeken. Tijdens het hoekenwerk is iedereen druk bezig met een opdracht. Ook met het eerste leerjaar werken we vaak samen.

Als er iemand jarig is, is het feest in de klas. De jarige bepaalt hoe hij in de bloemetjes wordt gezet, met een lekker en gezond gerechtje.

Bij ons is het heel gezellig! Je goed voelen en graag naar school komen: daar werken we aan doorheen het schooljaar.

Mail onze klas: Tweede Leerjaar

 
juf Suzanne