• 051 20 41 93
  • info@bsrumbeke.be

L5

JUF DANIELLE

Wat is het eerste waar je aan denkt bij ‘5de leerjaar’? Frans natuurlijk! Dit nieuwe vak is spannend, maar o zo boeiend om te ontdekken. We leren deze mooie taal begrijpen, lezen, spreken en zelfs schrijven! Oui oui, c’est fantastique!

Op het gebied van wiskunde komen er heel wat nieuwe dingen. De getallen worden groter, de formules worden langer. We nemen de tijd om alles goed in te oefenen!

Actualiteit is overal, ook in onze klas. Elke week zijn er enkele leerlingen die ons op de hoogte houden van wat er deze week gebeurd is. Ze krijgen een week de tijd om enkele krantenartikelen te lezen en te bespreken, zoals echte reporters!

De leerlingen krijgen dit jaar ook een nieuwe, speciale taak! Ze mogen samen met één leerling uit het 6de leerjaar de dieren uit het dierenpark verzorgen. Zo dragen ze een grote verantwoordelijkheid en leren hoe ze met dieren moeten omgaan.

Bosklassen en zeeklassen, altijd een mooie ervaring. Dit beleven we samen met de kinderen uit het 3de, 4de en 6de leerjaar. En met de juffen natuurlijk!

Hebben jullie er al zin in? Ik alleszins wel!

Mail onze klas: Vijfde Leerjaar