• 051 20 41 93
  • info@bsrumbeke.be

Turnen

Alle klassen hebben meerdere keren per week turnen. Dit zijn uren waar iedere leerling naar uitkijkt omdat ze dan eens van de banken kunnen komen. Uiteraard leren ze ook in deze les nieuwe dingen.

De eerste graad leert bijvoorbeeld vooral evenwicht te houden en het balgevoel te ontwikkelen. De tweede graad leert al iets meer concrete sporten. Ze leren inzicht krijgen in een spelsituatie maar ook fairplay en teamwork zijn heel belangrijk. De derde graad stoom ik klaar voor het middelbaar. Zij krijgen al eens moeilijkere dingen waarbij ze altijd graag de uitdaging aangaan.

Naast deze actieve turnlessen, gaan de leerlingen ook regelmatig zwemmen. Het derde kleuter en het eerste leerjaar leren zich volledig vertrouwd voelen in het water. Ze moeten vooral graag zwemmen en kunnen/durven drijven. Bij het tweede en derde leerjaar ligt de focus op het leren zwemmen. De doelstelling is dat iedereen zich veilig door het water kan bewegen. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaat zwemmen om dit te onderhouden. De minder zelfzekere zwemmers worden steeds in het water begeleid. Zo durven ze meer en leren ze ook sneller.

   
juf Thaisa
Turnen kleuter
juf Danielle
Turnen Lager
juf Jolien
Turnen tvv juf Thaisa